Uitgeverij De Draak - Nieuws

Logo De Draak
Terug naar de startpagina...

Laatste Nieuws

Jutkop

04/12/2017 - Jutkop
Kent u ze ook: uitdrukkingen als "vechten tegen de bierkaai" of "een blauwtje lopen"? Iederéén kent ze. Maar wie weet nog waar ze vandaan komen? 101 van die doodgewone uitdrukkingen in het Nederlands worden verklaard in het lang verwachte "De kop van Jut viel door de mand"
boekanierwinkel.be/detail/10114457-1708-de-kop-van-jut-viel-door-de-mand

John en Toon

04/12/2017 - Opnieuw verkrijgbaar!
John van Elk, meer dan 27 jaar toneelmeester bij Toon Hermans, toert met Maurice Hermans (zoon van) in de fantastische podiumproductie "Toon, liedjesman". "De Toonaangever", zijn boek over de jaren met Toon, is opnieuw verkrijgbaar. boekanierwinkel.be/mensen/de-toonaangever

Ouder Nieuws

Iedereen kan alles

12/10/2017 - Voorstelling bundel Milo Anthonis groot succes
De zaal bij het Aarschotse cultuurcafé De Knoet was afgelopen zaterdag net groot genoeg voor het aantal aanwezigen op de eerste voorstelling van Milo Anthonis' bundel "Iedereen kan alles ..." Bijna twee keer zoveel mensen als verwacht! De voorstelling, met enkele van Milo' liedjes, een aantal voorgedragen gedichten en een gesprek tussen de dichter en een literatuurkenner, verliep vlekkeloos. Als uitsmijter werd onder de aanwezigen een duoticket voor de boekenbeurs verloot. Gemist? Niet getreurd, er zijn nog twee voorstellingen - maar die in Herselt is al volgeboekt. Allen dus op 14 oktober naar De Krekke in Westerlo, om 20.30 uur.

02/10/2017 - Onze dichter Milo Anthonis breekt na zijn passage op radio Klara internationaal door! Bekijk het interview op de Nederlandse Tv Ellef, dat hij totaal onvoorbereid moest geven na een helse rit door een stortbui.

Van au pair tot ambassadeur

21/09/2017 - Boek meteen bestellen? https://www.boekanierwinkel.be/mensen/van-au-pair-tot-ambassadeur
Op 11 oktober moet je om 20 uur in de bibliotheek van Dilbeek zijn (Westrand). Dan stelt Irène Demuynck haar boek "Van au pair tot ambassadeur" voor. Je moet het maar doen: een boek schrijven terwijl je enkele jaren geleden niet eens behoorlijk kon lezen en schrijven! Irène Demuynck was de 60 voorbij toen ze leerde lezen en schrijven. Na een verblijf in een weeshuis, waar ze in de klas nooit mee kon, hoefde Irène Demuynck als prille tiener niet meer naar school. Ze kon kinderen oppassen en het huishouden doen in een rijk gezin. Nog enkele jaren belandde ze als gevolg van een oogaandoening in een school voor bijzonder onderwijs, waar ze praktische vakken leerde. Maar van haar man mocht ze niet uit werken gaan. Na haar echtscheiding kon ze in een beschutte werkplaats aan de slag. Ze was al 62 toen een buurvrouw haar de weg naar basiseducatie wees. Daar toonde ze zich een vlijtige leerlinge en ontpopte ze zich tot een mondige vrouw van de wereld. Als "ambassadeur in geletterdheid" maakt ze nu lotgenoten én beleidsmakers warm voor basiseducatie. En daarover schreef ze een boek!

Milo Anthonis

21/09/2017 - Boek meteen bestellen? https://www.boekanierwinkel.be/poezie/iedereen-kan-alles
Drie boekvoorstellingen in oktober, waarvan eentje al volgeboekt -- sorry. Milo Anthonis is een man met geduld. Een leven lang hebben zijn verzen liggen rijpen, pas nu acht hij ze klaar om te bundelen: een dertigtal gedichten en zeven mooie luisterliedjes. "Iedereen kan alles ...", de titel van de bundel lijkt aanvankelijk te wijzen op een stoer optimisme, maar de lezer zal spoedig -- letterlijk-- ontdekken dat de werkelijkheid heel anders kan uitdraaien Š De verzen van Milo Anthonis zijn ontdaan van leestekens en andere ballast die een uitgepuurde beleving van de poëzie in de weg staat. Ontwapend en ontwapenend treedt de door het leven geboetseerde dichter zijn lotgenoten in het ondermaanse tegemoet. Inclusief cd met de zeven luisterliedjes! Voorstellingen nog op 6 oktober in De Knoet in Aarschot en op 14 oktober in De Krekke in Westerlo, telkens om 20.30 uur. Ook een voorstelling op de Antwerpse boekenbeurs: 5 november om 16 uur, Geel Podium.

1  2
Terug naar de startpagina...